Sivut

perjantai 7. helmikuuta 2014

20 hyvää syytä Iltalehden mukaan

20 syytä rakastaa kissoja

Perjantai 7.2.2014 klo 08.37
On monta hyvää syytä päästää kissa luikertelemaan sydämeensä.

Kissaa ei tule koskaan ottaa ennen pitkällistä harkintaa, sillä kissa vaatii hoivaa ja huolenpitoa ja myös rahallista panostusta. Mutta kun päätät ottaa kissan ja sitoudut pitämään siitä huolta koko sen elämän ajan, huomaat pian panostaneesi johonkin, jonka arvoa ei voi rahassa mitata.
1.
Kissat osaavat arvostaa elämän pieniä asioita, kuten nukkumista, torkkuja, päiväunia ja lepäämistä. Voimme oppia niiltä paljon.
2.
Kissaa ei tarvitse viedä lenkille. Kun sataa tai väsyttää, voivat sekä kissa että kissanomistaja vain kääntää kylkeä sohvalla.

3.
Kun kissa ensimmäistä kertaa osoittaa luottamuksensa ja käpertyy kerälle kainaloosi.
4.
Kissaa ei voi juurikaan pakottaa tai opettaa. Se hyväksyy sinut ihmisekseen, jos itse niin haluaa.

5.
Kun kissan rakkauden kerran ansaitsee, sen kiintymyksestä saa nauttia loppuun asti.
6.
Kissat ovat lumoavia otuksia, jotka elävät ihan omien sääntöjensä mukaan. Kuka tarvitsee telkkaria, kun voi vain seurailla kissan touhuja?


7.
Tutkimukset ovat osoittaneet sen, minkä kissaihmiset ovat tienneet aina: kissan silittäminen lievittää stressiä. Tutkimuksissa kissojen on todettu myös pidentävän omistajansa elinikää ja alentavan verenpainetta ja sydänkohtausriskiä.
8.
Kissa aistii, jos sen luottoihminen on surullinen. Tällöin kissa tulee usein puskemaan ihmistään lohduttavasti.

9.
Kissa osaa näyttää tunteensa, joten sen mielenliikkeitä ei tarvitse arvailla. Kun kissaa ottaa päähän, omistaja/palvelija ei voi olla huomaamatta sitä.
10.
Kissa on erinomainen terapiaeläin. Muutama vuosi sitten uutisoitiin yhdysvaltalaisessa hoitokodissa asustavasta Oscar-kissasta. Oscar aisti, kun joku hoitokodin vanhuksista oli kuolemassa. Se hiippaili kuolemaa tekevän vanhuksen huoneeseen, käpertyi tämän vuoteeseen ja pysyi kuolevan rinnalla loppuun asti. Lukuisat omaiset ovat kiitelleet kissaa kuolinilmoituksissa ja muistokirjoituksissa.

11.
Kissa on hyvä lämpöpatteri. Kyljessä kiinni tuhiseva kissa on erityisen hyvä juttu Suomen talvessa.
12.
Kissa on siisti eläin. Se haluaa käydä tarpeillaan rauhassa omalla laatikollaan ja se myös peittelee huolella jätöksensä.
13.
Kissat voivat elää yli 20-vuotiaiksi, joten niiden hurmaavasta seurasta saa nauttia pitkään.

14.
Eläminen samassa taloudessa kissan kanssa voi jopa auttaa selättämään lievät allergiaoireet. (Lähde: Allergia- ja Astmaliitto.)
15.
Ken on kuullut kissan kuorsaavan, tietää sen olevan maailman suloisin ääni.
16.
Miljoonat kissavideofanit eivät voi olla väärässä. Kissat ovat hauskoja!
17.
Kaikki eivät ehkä arvosta haisevia sukkiasi, mutta kissaa ne kiehtovat sitä enemmän, mitä kauemmin ne ovat muhineet talvisaappaissasi.
18.
Kissa, kuten mikä tahansa lemmikki, opettaa lapselle vastuunottoa. Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät kaikki kissat pidä lapsista.
19.
Kissa pitää hiiret loitolla.
20.
On ihanaa palata kotiin, kun jo ovella joku heiluttaa iloisena häntäänsä sinut nähdessään. Kissaihmiset tietävätkin, että vasta kissa tekee asunnosta kodin.

JENNI ID
@ILMEDIA.FI

3 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Aivan loistavia syitä:)

Me Like kirjoitti...

KYLLÄ!

Me Like kirjoitti...

Meidän blogissa olis muuten haaste tarjolla ...