Sivut

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Viiru sairastaa

Viiru on ollut vuodesta 2006 virtsakivien esto-dieetillä. Käymme noin kerran kuukaudessa ostamassa sille ruoan Satakunnan Eläinlääkäriasemalta. 
Viirun on ollut tarkoitus laihtua, koska se on painanut jopa 10,4 kg. Nyt se on yllättäen parin kuukauden aikana laihtunut 2,5 kg!
Perjantaina 5.10. kävimme Euran kunnaneläinlääkärillä. Kissan hampaista putsattiin hammaskivi ja lääkäri teki UÄ-tutkimuksen Viirun vatsan seudusta. Lääkäri löysi Viirun vatsaontelosta vasemmalta puolelta laajahkon nestekertymän. Viiru sai kipulääkettä ja antibioottikuurin. Hampaita putsattiin, koska arvelimme, että kissan huono ruokahalu johtuisi kipeistä hampaista ja ikenistä.
Lääkäri suositteli kääntymään sellaisen lääkärin/lääkäriaseman puoleen, joka voisi tehdä tarkempia tutkimuksia. Euran kunnaneläinlääkärillä ei ole röntgenlaitteita eikä mahdollisuutta tutkia verinäytteitä. Lääkäri oli huolissaan Viirun nopeasta painonpudotuksesta ja vatsan nestekertymästä.
Viiru-kissa on kovasti väsynyt, ei juurikaan liiku, eikä syö. Hakeutuu yksinäiseen paikkaan lepäämään. Juo vettä muutaman kulauksen, kun tarjoan sitä sille lepopaikalleen. Ei pyri ulos. Mielestämme Viirun vatsan pyöreys vain lisääntyy, eli mahtaako nestettä kertyä vain lisää? Viirua voi silitellä ja se kehräilee silloin. En ole huomannut, että se aristelisi, kun turvonnutta vatsan seutua silittelee.
Netistä löysin kissamme oireiden perusteella FIP-taudin. Paha kyllä, vaikuttaa siltä, että kissamme sairastaa tätä kamalaa vatsakalvontulehdusta. 
Viirulla on kohta 13-vuotissyntymäpäivä, eli onhan se jo aika vanha. En halua, että Viiru joutuu tarpeettomasti kärsimään, se on elänyt hyvän elämän ja ollut meille hyvin lempeä ja rakas lemmikki.
Pesosella ei ole ainakaan vielä havaittavissa mitään vastaavia oireita kuin Viirulla on. 


Viiru 7.8.2012 

Pesonen 25.9.2012

Viiru tänään sunnuntaina 7.10. saunan lämpimällä lattialla

Ulkonaisesti kaikki näyttäisi olevan hyvin

Mutta ruokaa Viiru ei syö, eikä oikein juo vettäkään.

Oikeassa silmässä näkyvä rähmä on geeliä, jota kissan silmään laitetaan kun se nukutetaan tai rauhoitetaan..

Kovasti on ressukka väsynyt. Toivottavasti Viirulla ei ole mitään kipuja tai tuskia.


Ei kommentteja: