Sivut

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Oravia vilisemällä

Oravat ruokailevat lintujen kanssa samalla paikalla. Yllättävästi ne ajavat toisiaan pois ruokailemasta. Niiden mielestä paikalle eivät mahdu kaikki oravat yhtä aikaa. Ensin ne ruokailevat suht rauhallisesti, mutta hetken syötyään ryhtyvät takaa-ajoon. Taas hetken päästä mahtuvat kaikki ruokailemaan samaan aikaan. Ehkä ne epäilevät ettei ruokaa riitä kaikille?
Tavallisesti oravia on 2-4 yhtä aikaa, mutta tänään oli kuusi oravaa samaan aikaan syömässä. Ilma on ollut muutaman päivän hyvin leuto, pakkasta on alle 5 astetta.


Pesonenkin katselee oravien hyörinää mielenkiinnolla, mutta vain ikkunan takaa.


Kyllä oravia on 6 samassa kuvassa: 2 oravaa on puussa syömässä suoraan automaateista ja 4 syö maasta. Puussa, automaattien takana on 2 oravaa, laitoin punaiset rinkulat merkiksi...



Kuvasin kuistin ikkunan läpi, siksi sameat kuvat...



perjantai 17. tammikuuta 2014

Ulkona kylmää hrrrrr

Pesonen tarkkailee keittiön ikkunasta ulkona ruokailevia lintuja ja oravia. Ruokintapaikalla käyvät tali-, sini-, hömö- ja kuusitiaiset, punatulkut, närhet, mustarastas, harakka, käpytikka ja viisi oravaa ruokailemassa. Aikamoista vilinää aina valoisaan aikaan. Pesonen ei pääse lainkaan päiväsaikaan ulos, ettei lintujen ruokarauha häiriintyisi.









tiistai 7. tammikuuta 2014

Arvot hyvät

Eläinlääkäri Jussi Kangas Satakunnan Eläinlääkäriasemalla  otti Pesosesta verinäytteen tänään (hän on ottanut sen kaikilla kerroilla). Näytteen otto sujui taas yhtä hienosti kuin ennenkin. Peso suhtautuu verinäytteen ottoon todella kiltisti ja säyseästi.
Kilpirauhasen toimintaa kuvaava arvo on LASKENUT NORMAALIIN! Hyvä, hyvä! Viimeksi arvo oli 77 ja nyt 34. Pesosen painokin on hiukan noussut, Peso painoi 5,2kg, eli kuukaudessa on tullut 300g lisää jäntevää ja ihanaa kissaa! 
Seuraavan kerran mennään tarkistamaan veriarvo toukokuun alussa.


Lunta ei vieläkään näy eikä kuulu, mutta ei haittaa, kun kissa on tervehtynyt.